Julian Nagelsmann får sparken av Bayern München – Thomas Tuchel ersätter Foto: Bildbyrån

Bayern München sparkar Nagelsmann

Uppdaterad
Publicerad

Sillyjournalisten Fabrizio Romano rapporterade det redan under gårdagen.

Nu på fredagskvällen står det klart – Bayern München sparkar Julian Nagelsmann.

– De stora svängningarna i prestationerna har gett tvivel om våra mål för den här säsongen, men också våra mål för framtiden. Det är därför vi har agerat nu, säger klubbens vd Oliver Kahn på hemsidan.

Ryktet började bubbla upp redan under gårdagen.

Sillyjournalisten Fabrizio Romano gick ut med uppgifterna om att Julian Nagelsmann skulle få sparken som tränare för Bayern Münchens herrlag.

Under fredagen kunde tysken fångas på bild när han hade kallats till möte ett möte med klubbledningen, och någon timme senare stod det klart – Nagelsmann fick sparken.

– Efter VM har vi spelat mindre framgångsrikt och mindre attraktivt. De stora svängningarna i prestationerna har gett tvivel om våra mål för den här säsongen, men också våra mål för framtiden. Det är därför vi har agerat nu, säger klubbens vd Oliver Kahn på hemsidan.

Ersättaren var klar direkt, Thomas Tuchel, senast i Chelsea.

Tuchels kontrakt sträcker sig till sista juni 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.