Bayern Münchens totala kollaps – största förlusten på 43 år

Den tyska giganten Bayern München åkte i dag på sin största förlust sedan 1978.

Laget blev överkört av Borussia Mönchengladbach med hela 5-0.

Bayern kom till start med en stark startelva.

Men det gick inte riktigt som man hade tänkt sig.

Det tog nämligen fart – direkt. Kouadio Manu Koné gav Mönchengladbach ledningen när matchen var blott två minuter ung och 13 minuter senare var det dags igen. Ramy Bensebaïni nätade först i den 15:e minuten och utökade sedan till 3-0.

Andra halvlek blev inte mycket bättre för Bayern. Breel Embolo fick nämligen näta dubbelt. Först spelades han fram av Nico Elvedi i matchminut 51 och i 57:e minuten fullbordade han slutresultatet till 5-0.

Förlusten är Bayern Münchens största sedan den 9 december 1978, då laget förlorade mot Fortuna Düsseldorf med 1-7. Inför dagens tillställning hade München-laget gjort mål i 85 (!) raka matcher, alla sammanhang. Totalt landade man på 267 fullträffar på dessa.

Segern tar Mönchengladbach till åttondelsfinal.

KLIPP: Salah rullar in fyran – Liverpool förnedrar United (24 oktober)