Foto: Bildbyrån

Zlatan inledde på bänken – Giroud matchhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Från start i helgen.

Men hemma mot Torino fick Zlatan Ibrahimovic inleda på bänken.

Då klev Olivier Giroud fram och blev matchhjälte.

Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter mot Bologna i lördags. Mot Torino var han dock förpassad till bänken till förmån för Olivier Giroud.

Då fick svensken se sin lagkamrat bli matchhjälte. Giroud höll sig påpassligt framme vid stolpen i samband med en hörna och stötte in matchens enda mål i 14:e minuten.

Ibrahimovic skulle dock komma att få speltid. I 86:e minuten byttes 40-åringen in mot just Giroud men lyckades inte hamna med i målprotokollet.

Matchen är Ibrahimovic fjärde ligamatch för säsongen. Totalt har det blivit två gjorda mål.

Ibrahimovic startade i helgen mot Bologna för första gången sedan han skadade sig i maj och stod då för mål och assist – samt ett självmål.

Tisdagskvällens 1–0-seger gör att Milan är uppe i ensam serieledning på 28 poäng, tre poäng före Napoli som dock har en match mindre spelad.  Enligt statistiktjänsten Gracenote har Milan endast inlett med nio segrar på tio matcher vid ett tillfälle, 1954.

ARKIV: Zlatan visar hur man gör ”Zlatan-frisyren” (3 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.