Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Kvartsfinaler i Svenska cupen 1 juni

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinalerna i Svenska cupen kommer att spelas 1 juni.

Det bekräftar Svenska Fotbollförbundet under onsdagen.

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida att beslutet att spela kvartsfinaler 1 juni kan omprövas om samhällsutvecklingen kräver det. Just nu är rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten att inga fotbollsmatcher på seniornivå ska spelas.

Enligt beslutet är också planen att semifinaler och final ska spelas i juli. Ett annat alternativ är att semifinaler och finaler spelas redan 5 juni respektive 9 juni – hur det blir beror på vad Europeiska fotbollförbundet Uefa fattar för beslut kring tillgängliga speldatum.

I kvartsfinalerna möter Häcken Elfsborg, Mjällby ställs mot Falkenberg, Hammarby tar sig an Göteborg och Malmö möter AIK.

I förrgår berättade klubbarna som är kvar i Svenska cupen att de vill spela kvartsfinaler 1 juni. Därför gav Svensk Elitfotboll det som förslag till Svenska Fotbollförbundet.

ARKIV: Tegnell: Det är jätteklart i regelverket – 50 personer är gränsen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.