Nikola Vasic med ett klassmål till 2-0

Se Nikola Vasics klassmål till 2-0, samt hans första, i spelaren ovan. Foto: Max

Nikola Vasic hjälte för BP mot Gais – och upp i skytteligatopp

Nikola Vasic blev stor hjälte när BP slog Gais med 2–0.

På några gyllene minuter slog anfallaren till två gånger om – och nu leder han ensam allsvenskans skytteliga med 17 mål.

– Det viktigaste är att vi som lag tar så mycket poäng som möjligt, säger han till Sportbladet.

Efter en mållös första halvlek spräckte Vasic nollan omedelbart i den andra halvleken. Fyra minuter senare satte han även 2–0 som blev slutresultatet.

Och det andra målet var riktigt läckert.

32-åringen tog emot bollen utanför straffområdet, tunnlade Gais-försvararen Anes Cardaklija och skickade upp bollen i bortre krysset. Ett klassmål.

– Jag kände att jag behövde ta revansch från förra helgen när jag hade typ likadant läge och försökte sätta den i första hörnet. Nu skulle den bara in i krysset, sade han i Max.

Brommapojkarna tog därmed tre sköna poäng och ett rejält kliv bort från bottenstriden.

Nikola Vasic har nu gjort 17 mål den här säsongen och leder skytteligan före Malmös Isaac Kiese Thelin som har gjort 15.

På SVT Play kan du se alla mål från alla matcher i allsvenskan.