Hanna Bennison längst ut till höger på bilden. Foto: Bildbyrån.

Bennison tillbaka i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Tre spelare saknas från förra truppen.

Däremot är Hanna Bennison, 18, och Fridolina Rolfö, 26, tillbaka.

– Vi känner att det här en bra trupp till sista samlingen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.

Sverige är redan klart för fotbolls-EM 2022. Ändå väljer förbundskapten Peter Gerhardsson att ta ut i princip starkast tänkbara trupp när EM-kvalet avslutas borta mot Slovakien den 1 december.

– Det har varit ett väldigt annorlunda år, men fotbollsmässigt har det varit väldigt framgångsrikt där vi senast mot Island vann med 2-0 och är klara för EM, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.

Damlandslaget i fotboll

De enda skillnaderna mot den senaste landslagssamlingen är att Rosengårds 18-åriga mittfältstalang Hanna Bennison är tillbaka i den blågula tröjan efter lång frånvaro. Bennison var först skadad och blev därefter sjuk i covid-19, men gjorde comeback i de allsvenska slutomgångarna.

Rolfö tillbaka

– Möjligheterna när vi är klara är att spela några spelare som kanske inte har så stor erfarenhet eller spelat så mycket under hösten. I truppen finns spelare med mycket erfarenhet men som kanske inte spelat så mycket sedan Algarve, men också spelare som bara gjort några få landskamper. Så vi känner att det här en bra trupp till sista samlingen, säger Gerhardsson.

Även Wolfsburgs Fridolina Rolfö, som missade de senaste EM-kvalmatcherna efter sviterna av en hjärnskakning, är tillbaka, liksom Göteborgs Emma Kullberg som petades senast.

Av spelarna som var i den förra truppen saknas nu Julia Zigiotti Olme, som ska opereras, samt Mimmi Larsson och Julia Roddar.

KLIPP: Se det bisarra målet (14 november, 2020)

Sveriges trupp

Målvakter

Zecira Musovic, Rosengård, Jennifer Falk, Göteborg, Emma Holmgren, Uppsala.

Försvarare: Jessica Samuelsson, Rosengård, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, Bayern München, Jonna Andersson, Chelsea, Linda Sembrant, Juventus, Nilla Fischer, Linköping, Emma Kullberg, Göteborg.

Mittfältare/anfallare: Nathalie Björn, Rosengård, Kosovare Asllani, Real Madrid, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Caroline Seger, Rosengård, Lina Hurtig, Juventus, Stina Blackstenius, Göteborg, Anna Anvegård, Rosengård, Filippa Curmark, Göteborg, Olivia Schough, Djurgården, Loreta Kullashi, Eskilstuna, Pauline Hammarlund, Göteborg, Rebecka Blomqvist, Göteborg, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Hanna Bennison, Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet