Mirlind Daku i matchen mot Kroatien. Nu stängs han av i två matcher. Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Beskedet: Albaniens spelare Mirlind Daku stängs av efter hatramsor

Uppdaterad
Publicerad

Uefa stänger av den albanske fotbollsspelaren Mirlind Daku i två matcher. Det meddelar Uefa under söndagseftermiddagen.

Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) stänger av den albanske fotbollsspelaren Mirlind Daku i två matcher. Det meddelar Uefa under söndagseftermiddagen.

Anledningen är att Daku, efter 2–2-matchen i EM mot Kroatien, ska ha sjungit hatiska ramsor om Serbien och Nordmakedonien.

Fotbolls-EM

Daku har senare bett om ursäkt för sitt beteende.

Hotade lämna EM

Ramsorna blev en stor snackis efter matchen. Det serbiska fotbollsförbundet rasade och hotade med att lämna EM.

– Det som hände är skandalöst och vi kommer att kräva straff från Uefa, även om det innebär att vi inte kan fullfölja turneringen, sade generalsekreteraren Jovan Surbatovic enligt AP.

Albaniens fotbollsförbund döms också till böter på över en halv miljon kronor för användande av pyroteknik, planstormning och ”provokativa budskap”. Även Kroatiens fotbollsförbund bötfälls på över 300 000 kronor för att ha använt och kastat pyroteknik.

Albanien spelar sin sista gruppspelsmatch mot Spanien under måndagen och har fortfarande chans att gå vidare till slutspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet