Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när den attackerande planstormaren blir slagen av en spelare – som blir utvisad. Foto: X

Bisarra bilderna: Juventude-spelaren Alan Ruschel slog till planstormare – och blev utvisad

Uppdaterad
Publicerad

Det var i returmötet mellan Juventude och Internacional i den brasilianska cupen som händelserna ägde rum.

Hemmalagets Alan Ruschel slog till planstormaren som försökte attackera en motspelare – och blev utvisad för agerandet.

Se de bisarra bilderna i spelaren ovan.

Sent i den andra halvleken rusade en åskådare in på gräsmattan på Estadio Alfredo Jaconi i mötet mellan Juventude och Internacional.

Alan Ruschel, som tillhört Juventude sedan 2023, hamnade i bråk med personen i ett försök att stoppa en aggressiv framrusning mot en Internacional-spelare. 34-åringen slog till åskådaren. Händelsen videogranskades och renderade till ett rött kort för ytterbacken.

– Jag ställdes inför en situation som jag aldrig har upplevt tidigare. Jag gick in för att stoppa en attack mot en professionell kollega och det slutade med att jag blev utvisad, säger Alan Ruschel i ett klipp på Instagram.

– Han reste sig, försökte attackera en av mina lagkamrater och det slutade med att jag slog honom. Jag är inte nöjd, alla som känner mig vet att jag inte är sådan och att jag är emot all typ av våld.

Fördömer händelserna

Han är inne på att det behövs en förändring inom fotbollen.

– Det är oacceptabelt för en person att invadera plan för att attackera. Vi är där för att göra vårt jobb och han vill attackera oss för att saker och ting inte är som han vill.

Returmötet, i den tredje rundan av brasilianska cupen, slutade 1–1 (totalt 3–2 till Juventude).

Alan Ruschel är en av överlevande spelarna från den tragiska flygolyckan i Colombia som kostade 19 Chapochoense-spelares liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.