Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Häckens klubbchef berätta om de knappa Europapengarna Foto: Bildbyrån

BK Häckens klubbchef Marcus Jodin om de blygsamma Europapengarna: ”Högst troligt att pengarna kommer”

Uppdaterad
Publicerad

Inom damfotbollen innebär inte Champions League-gruppspel ett pengaregn över klubben, som på herrsidan.

Men BK Häckens klubbchef menar att det är mer än pengar det handlar om.

– Man kan värdera varumärkesexponering så blir det en annan typ av värdering, säger han till SVT Sport.

Når man gruppspel i Champions League på herrsidan kan man vänta ett miljonregn på över 200 miljoner kronor. På damsidan är det desto mer blygsamt – drygt 5,7 miljoner.

Vilket betyder att gruppspelet inte nödvändigtvis är en plusaffär för de svenska klubbarna, rent intäktsmässigt.

– Om det inte går ihop så kan man räkna rena pengar, men ska man värdera varumärkesexponering så blir det en annan typ av värdering. Men nu är det inte marknadsmässigt, all respekt för att vi aldrig kommer att komma upp på nivåer som motsvarar herrarna, den typen av intäktsströmmar finns inte. Men den ska åtminstone vara marknadsmässig, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin och fortsätter:

– Damfotbollens varumärke är på en frammarsch har varit på en otrolig resa och intäkterna har inte åkt med än så länge. Men vi vet att Uefa har goda intentioner på att det ska växa successivt.

Är det frustrerande att det inte går snabbare?

– Om man ser det så är det fel ingångsvärde. Vi vill vara med och spela med de bästa i Europa. Vi vill se det som att högst troligt kommer pengarna att växa och det kommer att gå snabbt. Då vill vi redan vara etablerade i den här positionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.