En påpälsad Mourinho i mössa tackar Bodö/Glimts tränare Kjetil Knutsen efter mardrömen i Bodö. Foto: TT

Bodö/Glimt gav Mourinho tidernas förlust

Uppdaterad
Publicerad

José Mourinho har sett över tusen matcher från tränarbänken. I dag fick han för första gången uppleva sex insläppta mål för ett eget lag när jätten Roma förlorade i Nordnorge mot lilleputten Bodö/Glimt med 6-1 i Conference League. Han fick frågan om resultatet var chockerande.

– Ja, svarade portugisen.

Det overkliga resultatet var svårt att ta in.

– Jag vet inte var jag befinner mig just nu. Det är helt overkligt. De sista tio minuterna trodde jag att jag gick runt och drömde. Det är helt sjukt, säger Bodö-spelaren Erik Botheim som gjorde 1-0 och 3-1 till VG.

De italienska medierna slipade knivarna. ”En historisk katastrof och en evig skam”, skriver exempelvis Gazzetta dello Sport.

– Jag tar på mig skulden. Det är mitt fel. De (Bodö/Glimt) var bättre än vårt B-lag i dag. Jag övervärderade mina spelare, säger Mourinho på presskonferensen enligt NRK.

Fruktade klimatet och konstgräset

Inför matchen fruktade han det nordnorska klimatet och konstgräset och blev sannspådd. Han gav credd till norrmännen som sände en chockvåg genom fotbolls-Europa.

– Det bästa laget vann. Jag var tvungen att vila spelare inför den viktigare matchen mot Napoli som är viktigare att vinna än i dag, förklarar Mourinho sitt taktiska drag.

Han fick frågan om resultatet var chockerande inför en bit över 5000 åskådare på utsålda Aspmyra stadion.

– Ja, svarade portugisen efter sin 1008:e match.

Hans tidigare största förlust var 0-5 mot Pep Guardiolas Barcelona i november 2010 då Mourinho tränade Real Madrid.

Om två veckor möts lagen igen, då i Rom.

I Serie A är Roma fyra efter Napoli, Milan och Inter.

MER MOURINHO: Piken till Wenger om hans självbiografi (19 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.