Lagkapten Edin Dzeko har köpt matchbiljett. Foto: Bildbyrån.

Roma säljer 46 000 virtuella biljetter till derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Derby mot Lazio inför tomma läktare?

Då meddelar Roma att de rödgula sektionerna är utsålda på Stadio Olimpico.

Klubben har sålt 46 000 virtuella biljetter och intäkterna går till välgörenhet.

Roma har haft en misslyckad säsong och i sommar ersätts tränare Paulo Fonseca av det betydligt större namnet José Mourinho.

I kväll vankas derby mot Lazio och trots att läktarna gapar tomma meddelar Roma att man har sålt 46 000 virtuella matchbiljetter.

Biljetten kostar 2 euro och intäkterna går till välgörenhet, närmare bestämt till grundskoleelever som ska utbildas i sportens värdegrunder.

”Aldrig ensam”

Varje person som köpt en biljett väljer en plats på stadion och blir en del av en virtuell koreografi på läktaren. En av dem är lagkapten Edin Dzeko.

Dessutom får köparna varsin kupong i Roma-shoppen, ett deltagande i en större tävling och en t-shirt med budskapet ”Mai Sola” – aldrig ensam.

Roma har inte vunnit ett derby sedan september 2018 medan Lazio kommer med siktet inställt på Champions League-plats.

Det här är ”Derby della Capitale”

Derbyt mellan Roma och Lazio är ett av de hetaste i Europa. Lazio grundades 1900 och har vunnit ligan två gånger, Roma grundades 1927 och har tagit tre ligaguld sedan dess.

Totalt har lagen mötts 191 gånger. Roma har vunnit 71 gånger, Lazio 54. Francesco Totti, Romas störste spelare någonsin, har gjort flest derbymål – elva – ihop med en annan Roma-spelare, Dino da Costa.

Roma har historiskt sett betraktats som arbetsklassens lag, Lazio som överklassens. Genom åren har tolv spelare representerat båda klubbar. En av dem är Arne Selmosson, som 1958 flyttade från Lazio till Roma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.