Bosse Andersson, Djurgården

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bosse Andersson svara om varför Djurgården valde att sparka tränarna och om hur kritiken drabbat honom: ”Blir jävligt ledsen – är ingen supermänniska” Foto: SVT

Bosse Andersson svarar efter kritiken mot Djurgården: ”Jag är ingen Superman”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra derbyförluster valde Djurgården att sparka tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Nu svarar Bosse Andersson efter den stora kritiken som riktats mot honom och klubben.

– Det har gjort mig jävligt ledsen, säger han.

Efter fjärde raka derbyförlusten utan mål framåt meddelade Djurgården att tränarduon Bergstrand och Lagerlöf fått sparken och att Roberth Björknesjö ska leda laget resten av säsongen.

Kritiken mot Djurgården har bland annat varit tajmingen i beslutet att agera först efter säsongens fjärde förlust i derbysammanhang.

– Jag har inget problem med att ta kritik, men i vissa delar har det gått för långt. Det är grejer som gör mig jävligt ledsen. Jag är också en människa, jag blir också ledsen, säger Bosse Andersson.

Sportchefen vill dock inte specificera exakt vilka delar i kritiken som har gått för långt.

– Ni förstår att det är ett visst tryck och jag tar fullt ansvar. Men jag får en kritik där man blandar olika saker och där blir jag väldigt ledsen, säger han.

Han berättar att det var resultaten i derbymatcherna som gjorde att Djurgården agerade.

– Absolut, det är en del av det. Det finns förväntningar på klubben. Resultaten har varit sämre. Då får man kritik. Spelarna, tränarna, sportchefen och ledningen. Man känner av det trycket som har varit på oss, säger Andersson.

Ett fyrverkeri i en metallbehållare avger en kraftig flamma och gnistor på en gräsplan, vilket skapar en dramatisk ljuseffekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så spårade Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården. Foto: Max

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.