Roberth Björknesjö har tidigare varit tränare i Brommapojkarna. Foto: Djurgården

Officiellt: Roberth Björknesjö tar över Djurgården säsongen ut

Uppdaterad
Publicerad

Roberth Björknesjö tar över Djurgården resten av säsongen.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande – efter att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf fick sparken under gårdagen.

– Det har ju gått blixtsnabbt och varit lite omtumlande, säger han i ett första uttalande på Djurgårdens hemsida.

Förlusten i derbyt mot Hammarby blev droppen. Strax efter matchens slut i går kom beskedet att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar efter nästan sex år i klubben.

Omedelbart florerade rykten kring vem som skulle leda laget resten av säsongen och nu står det klart. Det blir Roberth Björknesjö som får leda Stockholmsklubben de återstående matcherna.

– Det har ju gått blixtsnabbt och varit lite omtumlande, men framför allt är det otroligt inspirerande, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

”Kommer bidra med mycket energi”

Björknesjö kommer senast från division 2-klubben Viggbyholms IK men har innan dess framför allt verkat i Brommapojkarna. Där var han först assisterande innan han fick huvudansvaret som tränare i klubben 2010-2013 – då han också tog över efter just Kim Bergstrand – följt av en ny period 2018-2019.

– Han kommer att bidra med mycket energi i gruppen och Roberth har gjort det här tidigare, ryckt in med kort varsel i olika lag och fått en bra effekt av sitt arbete, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om Björknesjö.

Agon Mehmeti och Hugo Berggren ansluter till den tillfälliga staben som assisterande tränare.

SVT Sport söker Roberth Björknesjö.

Se även: Djurgårdens dystra derbyfacit 2024

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgården sparkar tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.