• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Bildbyrån

Buffon flyttar hem till Parma

Uppdaterad
Publicerad

”Stålmannens återkomst.”

Så beskriver fotbollsklubben Parma värvningen av målvaktsprofilen Gianluigi Buffon.

Den numera 43-årige superstjärnan lämnade Juventus efter den gångna säsongen och har nu alltså skrivit på ett kontrakt med sin moderklubb.

I en till synes väldigt påkostad video som Parma har publicerat på Twitter syns Buffon kliva in på hemmaarenan Ennio Tardini och gräva upp en skattkista, som innehåller bland annat en gammal lagbild och en Stålmannendräkt.

Buffon slog igenom i Parma i mitten av 90-talet och lämnade sedan klubben för Juventus 2001. Säsongen 2018-2019 spelade han för Paris Saint-Germain, innan han återvände till Juventus för två nya år.

På sitt cv har Buffon, som ses som en av historiens bästa målvakter, bland annat tio Serie A-segrar och ett VM-guld med Italien.

Parma slutade på 20:e och sista plats i Serie A den gångna säsongen och spelar till hösten i Serie B.

ARKIV: Buffon historisk i Juventus derbyseger (4 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.