Hertha Berlins firande har anklagats för att vara alldeles för närgånget utifrån rådande coronaregel. Foto: Bildbyrån

Ligabossens uppmaning: respektera social distansering

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelare gillar att fira när de gör mål, gärna i grupp. Men efter att ett segerrusigt Hertha Berlin brutit mot de strikta coronaregler i Bundesliga under helgen, kommer nu en skarp påminnelse från ligabossen: ”respektera social distansering”.

Hertha Berlin vann med 3–0 borta mot Hoffenheim i helgen och var – utifrån rådande coronaregler – lite för glada över målen.

Dessutom har lagets belgiske försvarare Dedryck Boyata varit i blåsväder och bett om ursäkt för att helt ha brutit mot regeln om social distansering under ett spelavbrott.

”Vi är inte robotar” kommenterade klubbens målskytt Vedad Ibisevic situationerna efter matchen.

”Påminner dem om vad som krävs”

Men Bundesligas internationella verkställande direktör Robert Klein påminner nu om att spelarna måste respektera vad som gäller – annars riskerar ligan stoppas.

– Spelarna måste respektera social distansering. Klubbarna arbetat aktivt med spelarna varje dag och påminner dem om vad som krävs för att vi ska kunna spela en andra omgång, tredje omgång, avsluta hela säsongen, säger han i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Reuters.

Kalou stängdes av efter handskakningar

För två veckor sedan valde Hertha Berlin att stänga av mittfältaren Salomon Kalou, efter att han i en livesändning på Facebook syntes skaka hand med människor.

Nästa omgång i Bundesliga spelas nu på lördag. Kvarstår alltså att se om spelarna tagit till sig av kritiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.