Degerfors kom en seger närmare allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Champagnen på kylning för Degerfors

Degerfors vann mot Gais med 2-1 och var på väg mot en återkomst till allsvenskan men ett straffmål i slutminuterna i Jönköping gör att bruksortsklubben får skjuta på firandet.

– Det är lite tråkigt att Jönköping vinner men det är klart att det ser bra ut men vi måste ta de poängen också och vi vill även vinna serien och inte bli tvåa, säger Gustav Granath som kraftfullt nickade in 2-1-målet i slutet av första halvlek till SVT.

Med nio poäng kvar att spela om har Degerfors åtta poäng ner till Jönköpings Södra på kvalplatsen.

Det stod mängder med Degerforsfans utanför grindarna men de kunde inte släppa lös det stora jublet. 50 personer var officiellt inne på arenan och såg matchen från läktaren.

”Kan inte göra så mycket åt att de inte får fira”

I den 86:e minuten sköt Jönköping Södras Amir Al-Ammari en låg straff till vänster som Norrbys målvakt Mergim Krasniqi så när klarade. Straffmålet betydde 1-0 och kylde av uppflyttningsfesterna både i Degerfors och Halmstad. Vid oavgjort i Jönköping hade Degerfors gått upp i kväll, vid förlust för Jönköping hade Halmstad också gått upp.

– Vi vann vår match och kan inte göra så mycket åt att de får skjuta upp sitt firande. Jag vet inte vad jag ska säga, säger J-Södras Jesper Svensson leende till DPlay.

Det lilla värmländska brukssamhället Degerfors har spelat 29 säsonger i allsvenskan och ligger 16:e i maratontabellen. Senaste gången som klubben var uppe var 1997.