Citys mardrömsbesked: Sane borta över ett halvår. Foto: Bildbyrån

Citys mardrömsbesked: Sané borta över ett halvår

Uppdaterad
Publicerad

Ett mardrömsbesked, för både Manchester City och Bayern München. Tyska storstjärnan Leroy Sané blir borta länge.

Enligt tränare Pep Guardiola upp till sju månader.

– Det är otroligt dåliga nyheter, säger Guardiola på dagens presskonferens.

Bayern München har uppgetts jaga den tyska stjärnan Leroy Sané hela sommaren. Under en period verkade han, enligt flera medier så gott som klar.

Men ordförande Karl-Heinz Rummenigge satte förmodligen kaffet i halsen i dag när det dystra beskedet kom. Enligt Manchester Citys tränare Pep Guardiola blir Leroy Sané, som utgick skadad i mötet med Liverpool i Community Shield förra veckan, borta i sju månader.

Det är ett ligament i knät som Sané har skadat. Han kommer att genomgå en operation nästa vecka.

”Alltid sagt att han är vår spelare”

– På tre säsonger har vi haft tre skador på knäligament. Han är ung och kommer förhoppningsvis återhämta sig bra efter operationen nästa vecka. Alla kommer att hjälpa honom, han kommer att känna sig ensam, och vi kommer att hjälpa honom att känna sig så bekväm som möjligt, säger Guardiola på dagens presskonferens.

– Det är otroligt dåliga nyheter. Jag vet inte hur länge han kommer att bli borta. Normalt, vid den här typen av skador, är han tillbaka kring februari eller mars.

Sanés kontrakt går ut 2021. Han har blivit erbjuden ett nytt kontrakt men har inte skrivit på.

– Jag tänker inte på att han kommer att lämna. Jag har alltid sagt att han är vår spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.