Real Madrid vinner Champions League Foto: TT

Real Madrid vinner Champions League

Real Madrid är Champions League-mästare för 14:e gången.

I Paris besegrades Liverpool med 1–0 och Vinicius Juniors mål blev helt avgörande.

– Det är inget annat än en stor bedrift, oavsett hur spelet har sett ut, säger experten Daniel Nannskog till SVT Sport.

Första halvlek var dock Liverpools – Jürgen Klopps lag skapade mest, hade störst bollinnehav och flest skott på mål. Närmast var Sadio Mane vars skott gick via målvakten Thibaut Curtiois hand, in i stolpen och ut.

Men Real Madrid lyckades, på sin dittills enda chans, att sätta bollen i nät. Målet blev bortdömt på grund av offside, den stökiga situationen framför målet videogranskades länge men båda lagen fick nöja sig med 0–0 när halvleken var över.

Vinicius Junior matchhjälte

Real Madrid skulle dock få sitt mål. Drygt 13 minuter in i andra halvleken kom Vinicius Junior helt fri på vänstersidan och kunde efter Federico Valverdes framspel lyfta in bollen diagonalt utom räckhåll för Alisson. Det visade sig sedan bli avgörande.

Liverpool jagade kvitteringen frenetiskt. Chans på chans brändes eller stoppades och den mest avgörande prestationen när det återstod fem minuter av ordinarie tid var Allissons klassräddning, som hindrat Real Madrid från att utöka ledningen.

”Varit underlägsna”

Matchen levde fram till sista minuten av tilläggstiden, men Liverpool tog aldrig ikapp och får därför se Real Madrid lyfta bucklan.

–Trots att Real i denna matchen och andra matcher varit underlägsna har de klarat att ta sig vidare på ett imponerande sätt. Med tanke på motståndarna de slagit ut (Man City, PSG, Chelsea) så är det inget annat än en stor bedrift, oavsett hur spelet har sett ut, säger experten Daniel Nannskog till SVT Sport.