• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Matilda Vinberg och förbundskapten Peter Gerhardsson Foto: Bildbyrån

Damlandslaget får januariturné 2023

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslaget får en januariturné.

Mellan 9 och 17 januari kommer de samlas för ett läger i Portugal.

– Under våren inför VM har vi bara två officiella Fifa-samlingar, så detta blir en ytterligare möjlighet att se spelare i vår landslagsmiljö, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Det är spelare från damallsvenskan som kommer vara uttagningsbara för samlingen.

– Det känns bra att vi kan genomföra den här samlingen i januari. Under våren inför VM har vi bara två officiella FIFA-samlingar, så detta blir en ytterligare möjlighet att se spelare i vår landslagsmiljö och få en kortsiktig inventering inför mästerskapet i sommar, säger Gerhardsson.

Damlandslaget i fotboll

Han fortsätter:

– Samtidigt är det här spelare som är aktuella för landslaget även på sikt, så långsiktigt blir det också viktigt att spelarna får möjlighet att lära känna vår miljö och hur vi arbetar på en samling.

MER FOTBOLL: Lagkaptensbindel som skapat en spricka:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 sekunder: Lagkaptensbindeln som skapat en jättespricka mellan Fifa och Europa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet