En besviken Stina Blackstenius tvingades kliva av planen på grund av knäskadan. Foto: Bildbyrån

Beskedet om Blackstenius – efter gårdagens skadetårar

Uppdaterad
Publicerad

En ledsen Stina Blackstenius klev av skadad i onsdagens CL-bortamatch mot Benfica. Nu ger Häcken och stjärnan själv mer information om skadeläget.

– Hon har haft problem med en slemsäck i knät som gör att hon får ont men det är inget farligt, säger lagläkaren Sadesh Balasingam.

På tv-bilderna syntes hur Stina Blackstenius grät på avbytarbänken efter att hon blivit utbytt skadad i 59:e matchminuten.

I ett uttalande på Häckens hemsida beskriver anfallskuggen själv vad som hände.

Damlandslaget i fotboll

– Det var en situation där det inte kändes bra, som gjorde att jag inte kunde spela vidare och att jag blev orolig att det var något allvarligt. Det gör ont nu men förhoppningsvis får jag fortsatta positiva besked, säger hon.

Läkaren: ”Smärtan som avgör”

Blackstenius fick känningar i knät redan den 31 oktober under allsvenska mötet med Djurgården. Undersökningar visade då på en irriterad slemsäck, och Blackstenius vilades i sista omgången mot Eskilstuna med förhoppningen att vara återställd inför Champions League.

Men känningarna hade alltså inte helt gett med sig, visade det sig.

– Det är inget farligt utan det är smärtan som avgör och i går gjorde att hon behövde kliva av, säger lagläkare Sadesh Balasingam.

Returmatch mot Benfica om en vecka

Trots Blackstenius avbräck tog Häcken sina tre första efterlängtade poäng i CL-gruppspelet, efter seger över Benfica med 1-0. Nästa match blir returmötet på hemmaplan i Hisingen nästa onsdag, och frågan är om Stina Blackstenius spelar då.

– Vi följer henne dag för dag nu och ser hur smärtan lägger sig men vi hoppas att hon ska kunna vara med på onsdag, säger BK Häckens läkare Sadesh Balasingam.

Nästa landslagsmatch är VM-kvalet mot Finland den 25 november.

KLIPP: Rosengård fick äntligen fira SM-guldet på Malmö IP  (1 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet