Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Tokmac Nguens matchavgörande mål för Djurgården. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Djurgården gjorde vad som krävdes efter 1-0 mot Maribor

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården gjorde vad som krävdes hemma mot Maribor.

Slovenerna med tidigare världsstjärnan Josip Ilicic i laget besegrades med 1-0, men alla är inte nöjda.

– Vi är ett bättre fotbollslag därför är jag lite besviken att vi inte får in något till, det kommer bli tufft där borta, säger Besard Sabovic till SVT Sport.

Djurgården jagar ytterligare ett Conference League-gruppspel och på andra sidan stod slovenska Maribor. Och efter seger med 1-0 ser det bra ut inför returen i Slovenien om en vecka.

– Lättad att komma härifrån med en vinst men hade vi varit lite mer skärpta skulle vi gjort något till säger Besard Sabovic till SVT Sport.

Det var Stockholmslaget som stod för den första målchansen när Oscar Fallenius så när kunde raka in bollen i öppet mål när Tokmac Nguen drev förbi sin motståndare men Fallenius tåspets var inte tillräckligt lång.

I Maribor huserar den tidigare Atalantaspelaren Josip Ilicic, som nu hunnit fylla 36. Men han ska enligt många Djurgårdare vara glad över att han fick vara kvar på planen efter en spark på Besard Sabovic.

Röda kortet framme

I den andra halvleken kom det förlösande ledningsmålet för Djurgården. I den 68:e minuten drev Nguen fram själv och hittade en perfekt löpande Deniz Hummet. Nguen fortsatte sedan sin löpning in i straffområdet och fick tillbaka bollen som han distinkt tryckte dit till 1-0.

– Jag tycker det är ett fint spel. Jag gör en bra löpning och Tokmac lägger den, sedan vet jag att han ska komma där. Därefter ser jag honom och spelar den.

Precis innan tilläggstid såg Gustav Wikheim ut att få ett friläge men Sven Karic slet i stället ner norrmannen. Domaren höjde då det röda kortet.

Någon större Maribor-forcering kom aldrig då slovenerna inte ens mäktade med ett skott på mål.

– Vi är ett bättre fotbollslag. Vi är bättre både offensivt och defensivt, därför är jag lite besviken. Man ska vara klinisk och effektiv och det tycker inte jag att vi är idag, det kommer bli tufft där borta, det är gräs och det kommer bli varmare, säger Sabovic.

Deniz Hümmet menar att returen mot Maribor lär bli annorlunda.

– Det kommer nog öppnas upp mer ytor då de kommer att vilja gå framåt. Gäller att vara smarta, säger han.

UEFA Conference League

Djurgårdens IF

1 - 0

NK Maribor

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 12579
Domare: Jasper Vergoote

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.