Amor Layouni

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häckens Amor Layouni om missade superläget: ”Flyger åt helvete” Foto: Bildbyrån/SVT

Häcken förlorade playoffmatchen på hemmaplan – efter försvarsmiss

Uppdaterad
Publicerad

En tuff uppgift väntar för Häcken i returen i Conference League-playoffet nästa vecka. Man förlorade hemmamatchen mot Bundesligalaget Heidenheim med 2-1 – och var rejält besvikna efter matchen.

– Jag är besviken såklart, säger Amor Layouni som missade en jättechans i andra halvlek.

En halvtimme hade spelats då Adam Lundqvist och Marius Lode stod för en kommunikationsmiss i försvaret som gjorde att gästernas Sirlord Conteh bara behövde snappa upp bollen och göra 1-0.

Men Häcken svarade snabbt då Mikkel Rygaard avslutade ett snyggt anfall till 1-1. Framspelningen stod Valgeir Fridriksson för, men direkt efter tvingades han till byte på grund av skada.

Tio minuter in i andra halvlek hade Layouni ett jätteläge att föra sitt lag upp i ledning, men han brände läget.

– Jag fick tillbaka bollen och tänkte placera den. Men jag fick en felträff eller något för den flyger åt helvete. Det var inte roligt, säger han till SVT Sport.

Istället dröjde det ytterligare tio minuter innan Leo Scienza avgjorde för Heidenheim.

– Det är jobbigt. Jag tycker vi är det bättre laget. Jag tycker vi är det bättre laget i dag. Så det är tungt just nu. Det är kul att vi kan utmana dem. Vi har chansen mot alla här på vår hemmaplan, säger Mikkel Rygaard.

I halvtid byttes mittbacken Johan Hammar ut på grund av en skada. Till SVT Sport säger han att det rör sig om en befarad ledbandsskada och han ska röntgas i morgon, fredag.

Returen spelas i Tyskland om en vecka. Dubbelmötets vinnare spelar i Europa Conference League i höst, medan de andra inte når Europa.

Häcken förlorade mot Heidenheim

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se alla målen i Häckens förlust Foto: Bildbyrån/Sportbladet

UEFA Conference League

BK Häcken

1 - 2

1. FC Heidenheim

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 4135
Domare: Viktor Kopiievskyi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.