Hammarby Häcken

Se Anna Anvegårds fullträff i Häckens vändning mot Hammarby. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Häcken vände mot Hammarby efter fullträff av Anna Anvegård

Med 60 minuter på matchklockan spelade Häckens Felicia Schröder fram till Anna Anvegård som fick till en drömträff.

Det blev starten på vändningen och Häcken tog en tung vinst i toppstriden av damallsvenskan.

Se Anvegård och Schröders mål i spelaren ovan.

Hammarby och Häcken låg på samma poäng på andra och tredje plats i den damallsvenska tabellen inför mötet. Med mycket på spel blev det en jämn inledning på matchen och var mållöst i paus.

Ellen Wangerheim gav Hammarby ledningen i den 53:e matchminuten. Häcken gjorde två byten i första halvlek och tog in Anna Anvegård och Felicia Schröder. De bytena skulle visa sig bli viktiga.

För Häckens kvittering kom när ingen mindre än Felicia Schröder passade till Anna Anvegård som satte 1-1 målet från långt avstånd.

– Det var det värsta, vilken smäll! utbrast kommentatorerna i Viaplays sändning.

Anvegård och Schröder bytte sedan roller. En passning av Anvegård bäddade för att Felicia Schröder placerade in 2-1 med tio minuter kvar av matchen.

Efter vinsten 2-1 på bortaplan kopplar Häcken grepp om andraplatsen sex poäng efter Rosengård. Skånelaget har en match mindre spelad.

Se höjdpunkter från damallsvenskan i SVT Play.