Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Djurgårdens mål i matchen som straffas med böter. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Dryga böter för svenska Europaklubbar

Publicerad

Djurgården och Malmö FF straffas av Europeiska fotbollsförbundet Uefa för kastade föremål och pyroteknik under kvalmatcher till klubblagsturneringarna, rapporterar Fotbollskanalen.

Djurgården får böta drygt 770 000 kronor (68 000 euro) för händelser i samband med den sista kvalmatchen till Conference League hemma mot Maribor. Då ska även gångar på Tele2 arena ha varit blockerade.

För MFF rör det händelser i samband med hemmamatchen mot Sparta Prag i playoff till Champions League. För Malmö blir det böter på 430 000 kronor (38 000 euro). Klubben har tidigare fått böta totalt 408 000 kronor för händelser i de två föregående kvalomgångarna.

Malmö kvalade in i Europa League och får där en startsumma på drygt 98 miljoner kronor. Djurgården ska spela i Conference League i höst och har där säkrat minst 40 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet