Värnamo kvitterade på tilläggstid.

Se Danielsons krock och målen från matchen. Foto: TT/Bildbyrån

Dubbla skadesmällar för Djurgården när Värnamo kvitterade på tilläggstid

Både Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson och målvakten Jacob Rinne utgick skadade när tabelltvåorna gästade Värnamo.

I den 94 minuten kvitterade dessutom Simon Thern för hemmalaget i matchen som slutade 1-1.

– Det är blandade känslor, jag tycker vi är mycket bättre än dem i andra halvlek, säger Thern till Max.

Redan efter åtta minuter skallade Marcus Danielsson och Ajdin Zeljkovic ihop. Några minuter senare ersattes Danielsson av Jacob Une Larsson, som också tog över kaptensbindeln för Djurgården.

När en knapp halvtimme var spelad började Djurgårdens andramålvakt Oscar Jansson göra sig redo för att ersätta Jacob Rinne som utgick i halvtid.

Det var hemmalaget som var tongivande i stora delar av matchen men i den 82 minuten spelade Gustav Wikheim fram till Deniz Hümmet som satte sitt elfte mål för säsongen, tillika ledningsmålet för gästerna.

Men i den 94 minuten tryckte Värnamo på, Simon Thern tog emot bollen vid straffpunkten och placerade in kvitteringen för hemmalaget.

– Vi tappar lite energi efter att de gör målet, det känns helt dött. Men så går de med lite för mycket folk och jag flippar fram en boll, löper och får in bollen i boxen, lite kylig fick jag väl vara i alla fall, säger Simon Thern till Max.