Rosengård

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ARKIV: Rosengårds ordförande om hotet mot spelaren. Foto: SVT

Efter hot mot spelare i Rosengård – polisbevakning på hemmamatchen mot BP

Publicerad

Det var i början av förra veckan, inför toppmötet med Häcken, som en spelare i Rosengård mottog ett hot.

Klubben tog till åtgärder direkt, bland annat stängde de träningarna. Nu står det klart att polis kommer närvara under hemmamatchen mot BP.

Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson berättar för SVT Sport att ett beslut tagits kring säkerhetsläget inför hemmamatchen mot Brommapojkarna.

– Vi har fortsatt stängda träningar och har i dialog med polisen beslutat att vi har polis på plats på matchen på fredag. Så det är en förstärkt bevakning, säger Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson till SVT Sport.

– Det pågår en polisutredning och så länge den pågår så känner vi att det är otroligt skönt att vi har polis närvarande på arenan. Det ger extra trygghet och är en säkerhet för spelare, ledare och publiken.

Vad det är för typ av hot som riktats mot spelaren har klubben valt att inte kommentera. Polisen har dock gått ut med att någon via sociala medier ska ha uttalat ett hot om att någonting skulle ske under den specifika matchen mot Häcken.

Efter matchen mot BK Häcken, samma dag som hotet kom in, gjorde spelarna ingen media alls. Efter den senaste matchen mot AIK svarade spelarna bara på frågor som rörde det sportsliga, det gäller även imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.