Catarina Macario missar OS. Foto: Aaron Doster

Efter nya skadan – Catarina Macario missar OS med USA

Uppdaterad
Publicerad

En korsbandsskada höll Catarina Macario borta från VM.

Med två veckor kvar till OS har anfallaren ådragit sig en ny skada – och kommer därför inte följa med USA:s damlandslag till Paris.

– Jag är besviken över att jag behöver dra mig ur, säger Macario på sina sociala medier.

Sedan tidigare står det klart att den amerikanska anfallsstjärnan Alex Morgan petats från OS-truppen – då den nya förbundskaptenen Emma Hayes valt att gå i en annan riktning.

Catarina Macario som haft Hayes som tränare i klubblaget Chelsea, fanns dock med på listan av 18 spelare som skulle med till Paris.

Detta efter att hon tagit sig tillbaka från en bråkig korsbandsskada som höll henne borta från VM.

På en presskonferens meddelar förbundskaptenen att en ”mindre knäirritation” gör att Macario inte kommer att sitta på planet till Frankrike. I stället blir det reservspelaren, till vardags i Gotham FC, Lynn Williams som får platsen. Och Emily Sams, tidigare BK Häcken-försvararen, får åka med som reserv.

– Jag lider verkligen med henne och hon kommer inte att hinna återhämta sig innan OS, därför är det bättre att hon åker tillbaka till klubblaget och fortsätter sin rehab, säger förbundskaptenen på en presskonferens.

Gruppspelet inleds den 25 juli – Sverige har för första gången inte kvalat sig till de olympiska spelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.