Efter smällen – Eriksson tillbaka i bollträning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson fick en rejäl smäll mot huvudet i matchen mot Malmö.

I dag tränade han med boll.

– Tanken är att han ska gå upp i full träning i början på nästa vecka, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT Sport.

Det var i en kollision med Malmös vänsterback Martin Olsson som Magnus Eriksson drabbades av en hjärnskakning. Han fick en smäll mot huvudet och tvingades till ett byte. Mittfältsstjärnan har sedan dess varit borta från träning.

Men i går joggade han vid sidan om den kollektiva träningen på klubbens anläggning Kaknäs IP, och i dag tränade han med boll.

– Han mår bättre. Han har börjat jogga, det var ju en rejäl smäll i den matchen. Men tanken är att han ska gå upp i full träning i början på nästa vecka, säger sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

Eriksson kommer att missa lagets sista träningsmatch mot Honka på söndag, meddelar klubben. Det är oklart om han kommer att hinna bli spelklar till premiären mot Degerfors den 3 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.