Tony Gustavsson får lämna jobbet som Australiens förbundskapten efter uttåget i OS i Paris. Foto: Johnny Fidelin / BILDBYRÅN

Efter uttåget i OS – Tony Gustavsson får lämna Australien

Uppdaterad
Publicerad

Svensken Tony Gustavsson får lämna förbundskaptensposten för Australiens damlandslag i fotboll. Detta efter att Australien missat att gå vidare till kvartsfinal i OS-turneringen i Frankrike.

– Det har varit en stor ära och ett privilegium att få vara huvudtränare för ”Matildas” under de senaste fyra åren, säger Gustavsson i ett uttalande.

Det har ryktats under en tid att Australien inte ska förlänga kontraktet med svensken och i direkt anslutning till OS-uttåget kom så beskedet.

OS i Paris 2024

Gustavsson popularitet var enorm under förra årets VM som spelades i Australien och Nya Zeeland där hemmanationen blev fyra.

– Den här resan med laget har haft många otroliga ögonblick och minnen som jag alltid kommer att värdesätta, fortsätter Gustavsson.

I går var första gången på 24 år som Australien inte gick vidare till slutspel i OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet