Isak Pettersson blev stor matchhjälte med sina straffräddningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Elfsborg vinna straffdramat mot Molde. Foto: Adam Ihse/TT

Elfsborg till Europa League efter straffdrama: ”Magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg är vidare till Europa Leagues nya ligafas efter att ha besegrat Molde med 5–3 totalt efter ett straffdrama.

– Det känns magiskt. Jag hade mycket självförtroende inför straffläggningen, säger målvakten Isak Pettersson med tårar i ögonen till SVT Sport.

Efter full tid ledde Molde med 1–0 och förlängning tog vid eftersom det då var 1–1 totalt efter två matcher. Niklas Hult fick chansen att avgöra straffarna för Elfsborg och satte den säkert i mål och ett stort firande tog vid efter att man vunnit straffläggningen med 4–2 i playoff-matchen. Laget stod kvar en lång stund och firade och njöt med fansen.

Isak Pettersson visade vägen med att rädda den första straffen och ge Elfsborg momentum. Samtliga elfsborgsspelare satte sina straffar.

Europa League

– Vi är riktigt bra, Isak framför allt, och ger aldrig upp. Jag är stolt över gubbarna. Isak hade räddat några innan och det var ganska enkelt och jag kände mig ganska lugn och slog bara upp den, säger Hult efter sin avslutande straff.

Efter en dryg timme tog Molde ledningen. Efter mindre än en minut på planen gjorde den förre hammarbyspelaren Veton Berisha 1–0, vilket då gav 1–1 totalt och förlängningsläge.

– Det går inte riktigt att sätta ord på, helt fantastiskt så jag är jävligt glad och det är otroligt mycket känslor, säger Isak Pettersson som lämnade arenan för att fira med familjen.

KLIPP: Hör Isak Pettersson efter segern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet