Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svennis-stadion? Snart kan Lazios hemmaarena döpas efter svensken. Foto: FABIO FRUSTACI

Ikonens förslag: Döp nya arenan efter Sven-Göran Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Lazio har planer på att byta arena till Stadio Flaminio som ska rustas upp rejält.

Och nu föreslår klubbikonen Juan Sebastián Verón att den samtidigt bör döpas om efter Sven-Göran Eriksson.

– Det skulle vara det rätta valet, säger han till La Repubblica.

Hyllningarna har strömmat in efter att Sven-Göran Eriksson avled i måndags. Tränaren är kultförklarad i Rom efter sin tid först i Roma, och därefter Serie A-titeln med Lazio 1999/2000. En viktig kugge i det laget var argentinaren Juan Sebastián Verón.

Lazio vill i framtiden lämna Olympiastadion då Stadio Flaminio ska rustas upp och kapaciteten där ska ökas från 25 000 till 50 000.

”Gjort många lyckliga”

Verón säger nu att Lazio bör döpa arenan efter svensken och den legendariske tränaren Tommaso Maestrelli (som säkrade klubbens första ligatitel 1973/1974).

– ”Biancocelestes” (klubbens smeknamn, reds. anm) historia är full av fantastiska karaktärer, men jag tror att Maestrelli och Eriksson har gjort många generationer av Lazio-fans lyckliga. Därför tror jag att det skulle vara det rätta valet, säger han till La Repubblica och fortsätter:

– Ofta väljer klubben namnet på stadion efter de som la den första stenen eller sponsorn som finansierar anläggningen. Men för mig skulle det vara romantiskt att Lazios hem skulle föreviga namnen på två tränare som skrev klubbens historia.

Sven-Göran Erikssons tid i Lazio beskrivs som klubbens mest framgångsrika period någonsin. Laget vann italienska cupen 1998, italienska supercupen 1998, cupvinnarcupen 1999, europeiska supercupen 1999, ligan och cupen 2000 och slutligen italienska supercupen 2000.

Svennis på flera internationella tidningars förstasidor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förstasidorna från en del av tidningarna som rapporterat om ”Svennis” bortgång. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.