Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Rosa Kafajis segermål: ”Häckens vackraste anfall i hela turneringen”. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

​Elin Rubensson tycker Häcken motbevisade tvivlarna

Uppdaterad
Publicerad

Häcken gick vidare till kvartsfinal i Champions League.

Och blir första svenska lag att avancera så långt i turneringen på sex år.

– Jag vet att det är många som har tvivlat på damfotbollens utveckling i Sverige, säger landslagsmittfältaren Elin Rubensson.

Häcken blev tvåa i sin grupp i Champions League, före Paris FC och Real Madrid som de gulsvarta knep tio poäng fler än. Och i gruppspelets sex matcher blev det endast en förlust – 1-3 mot gruppvinnaren Chelsea.

– Hade vi sett det här resultatet innan gruppspelet började, hade det inte varit många som hade trott på det. Det visar att vi är ett oerhört starkt lag med många bra fotbollsspelare, säger Elin Rubensson efter avancemanget som säkrades via 1-0-seger mot Real Madrid.

Hisingsklubben kommer att spela kvartsfinal i slutet av mars. Där blir det dubbelmöte med antingen PSG, Barcelona eller Lyon för Häcken som är första svenska representanten i Champions League-kvart sedan Linköping 2018.

– Jag vet att det är många som har tvivlat på damfotbollens utveckling i Sverige. Det är jätteviktigt att visa att vi håller ute i Europa. Vi tar oss inte vidare med nöd och näppe, utan vinner många matcher i gruppen. Jag är väldigt glad över det, säger Elin Rubensson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad experten Hanna Marklund tror om Häckens chanser i slutspelet. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

UEFA Women's Champions League

Real Madrid logo

Real Madrid

0 - 1

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
Publik: 862
Domare: Dr. Riem Hussein

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.