Sven-Göran Eriksson och Henry Winter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör engelske journalisten Henry Winter om Sven-Göran Eriksson. Foto: Bildbyrån/SVT

Engelske journalisten Henry Winter efter ”Svennis” död: Det är en stor sorg även i England

Publicerad

Det är inte bara i Sverige som folk sörjer Sven-Göran Eriksson.

Även i England uppmärksammas den svenske tränarlegendaren.

– Tro mig, det är en stor sorg även i England, säger engelske journalisten Henry Winter till SVT Sport.

Kondoleanserna efter Sven-Göran Eriksson kommer från många håll även i England. Sociala medier fylldes under dagen med meddelanden riktade till ”Svennis”.

Och till och med engelska storklubbar skickade ut inlägg. Något som enligt engelske journalisten Henry Winter visar på hur stor han var i England. För det var inte alltid som klubbarna gillade förbundskaptenen.

– Sir Alex Ferguson ville inte att Rooney skulle åka på VM 2006. När han är arg är han som en eldkastare. Sven gjorde då en underhållande imitation av telefonsamtalet där han höll telefonen långt ifrån örat och sa: ”Du är arg, kom tillbaka när du inte är lika arg”, och la på telefonen, säger Henry Winter till SVT Sport.

Det som gör att han trots de olika dispyterna blivit så populär är enligt Winter hans personlighet.

– Han var en stolt far. En god man. Han var en rolig och varm man. Alla i Englands tankar går till svenskarna för er förlust. Men tro mig, det är en stor sorg även i England, säger Winter.

Hör Winters anekdot om Sven-Göran Erikssons tuffhet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.