• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Morgan Gibbs-White både missade straff och gjorde mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Morgan Gibbs-White revanscherade sig efter straffmissen och skickade England till final i U21-EM

Uppdaterad
Publicerad

Missad straff i början av matchen.

Men Morgan Gibbs-White revanscherade sig sedan när han snyggt nickade in ledningsmålet i semifinalen i U21-EM som England vann mot Israel med 3-0.

Efter en VAR-koll fick England en straff tidigt i U21-EM-semifinalen mot Israel. Morgan Gibbs-White klev fram, men Nottingham Forest-spelaren missade hela målet.

Han skulle dock revanschera sig i slutet av den första halvleken. Palmer slog ett perfekt inlägg och Gibbs-White nickade snyggt in ledningsmålet.

England, som kontrollerade större delen av matchbilden, skulle även gå för ett andra mål.

Efter ett snyggt anfall med klapp klapp-spel spelade Emile Smith-Rowe fram bollen till Cole Palmer som tryckte in den i det öppna målet. Eller? Smith-Rowe var nämligen i en misstänkt offside-position. Efter en lång VAR-koll blev målet dock godkänt. 2-0 till England och en väldigt brant uppförsbacke för Israel.

I matchens slutminuter fick även Cameron Archer punktera matchen när han satte 3-0 och skickade England till finalen i U21-EM.

Finalen spelas mellan Spanien och England på lördag 18:00 i SVT Play.

Se höjdpunkter från U21-EM här.

U21-EM

Israel U-21 logo

Israel U-21

0 - 3

England U-21 logo

England U-21

Batumi Stadium, Batumi
Publik: 11801
Domare: Morten Krogh

Första halvlek

  • 42'
    0 - 1MålGibbs-White

Andra halvlek

  • 66'
    0 - 2MålPalmer
  • 90'
    0 - 3MålArcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.