Hotet mot spelaren i damallsvenskan omfattar nu alla spelare i ligan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengårds ordförande om nya hoten: ”Tagit nästa steg i att hota många fler” Foto: TT/Bildbyrån

Nytt hot mot spelare i Rosengård – riktas även mot alla spelare i damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Hoten mot Rosengårdspelaren har eskalerat. Igår fick klubbens ordförande Håkan Wifvesson kännedom om ett nytt hot – som även riktar sig mot alla spelare i hela damallsvenskan.

– Vi måste ta det seriöst, det här går inte att vifta bort, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till SVT Sport.

Ytterligare ett hot har nu riktats mot spelaren i Rosengård. Enligt Håkan Wifvesson innefattar hotet nu hela damallsvenskan.

– Om man inte kan genomföra hotet så riktar man ett generellt hot mot alla spelare i hela ligan, säger han.

Vad menas med det?

– Vi vill inte uttala oss om exakt vad hotet innebär.

Efter det nya hotet informerade Wifvesson Elitfotboll Dam, intresseorganisationen för damallsvenskan och Elitettan.

SVT Sport har varit i kontakt med generalsekreterare Tomas Hoszek, som meddelat alla klubbar att man ska förbereda sig säkerhetsmässigt.

– Vi vet inte mer än att det är ett allvarligt hot som eskalerat, vi måste ta det här seriöst, det går inte att bara vifta bort.

Helgens damallsvenska omgång kan enligt Hoszek påverkas, polis och lokala myndigheter är underrättade.

– Vi antar att det kommer bli säkerhetspådrag runt våra matcher, säkerhetsnivån kommer att höjas, kanske också vid träningar framöver.

Även det nya hotet är polisanmält.

Martin Fredman säkerhetschef på Fotbollförbundet har lång erfarenhet av olika slags hot mot spelare och klubbar. Oftast är det då kopplat till särskilda händelser, domare m.m. och brukar försvinna ganska kort efter de uttalats.

– Detta avviker väl lite från tidigare hot man varit med om, med tanke på att detta fortsätter över tid. Detta har pågått sedan i maj, säger Fredman till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.