En spelare i FC Rosengård har fått ta emot hot, nu erfar SVT att en familjemedlem även mottagit hot. Foto: Johan Nilsson/TT

Hoten fortsätter mot FC Rosengårdspelaren: ”Det känns olustigt”

Uppdaterad
Publicerad

Hoten mot en spelare i FC Rosengård fortsätter. Nu har även en familjemedlem till spelaren fått ta emot hot, enligt uppgifter till SVT Sport.

– Polisutredningen har förstärkts den senaste tiden och så sent som i måndags så kom det ett nytt hot på samma spelare, säger Håkan Wifvesson, ordförande i FC Rosengård, till Radiosporten.

Under säsongen har det rapporterats kring två hot mot en spelare som inte namngetts.

– Det känns som om man förföljer någon. Det känns olustigt med tanke på att det är väldigt allvarliga, grova hot. Vi hoppas verkligen att det blir en lösning inom kort, säger Wifvesson.

Rosengård vill inte uttala sig om hur hoten ser ut men känner att man ringat in gärningspersonen till viss del.

Möter Växjö på Malmö IP i morgon

– Vi känner att hoten kommer från en och samma källa.

Under den senaste tiden har även en familjemedlem till den hotade spelaren mottagit hot, enligt källor till SVT Sport.

Medan hotbilden består kommer klubben att ha stängda träningar och ökad säkerhet med polis och ordningsvakter på matcherna. Inte minst rutinerna för inpassering till arenan Malmö IP har skärpts.

FC Rosengård har haft en perfekt säsong så här långt i damallsvenskan med 19 segrar på lika många matcher. I morgon möter man Växjö hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.