Se Bellinghams drömmål i 95:e minuten och Harry Kanes förlösande avgörande på övertid. Foto: John Sibley / BILDBYRÅN

England vidare till kvartsfinal i EM efter sanslös vändning mot Slovakien

Med en minut kvar av tilläggstiden pressade Jude Bellingham fram en förlängning genom en cykelspark.

Målet hyllas av Harry Kane som själv avgjorde matchen i förlängningen.

– Ett av de bästa målen i vårt lands historia, säger Harry Kane om Bellinghams mål efter matchen.

Ett Slovakien med allt att vinna och ett England med allt att förlora.

Fram till den 95:e matchminuten såg EM ut att bli ett stort fiasko för Englands stjärnspäckade trupp. Detta efter att Ivan Schranz, framspelad av David Strelec, gjort 1–0 för Slovakien i den 25:e minuten.

Fotbolls-EM

England fick inte till avsluten. Trots stort övertag i bollinnehav hade de inte ett enda skott på mål – tills Jude Bellingham i den sista tilläggsminuten slog till med en cykelspark och tvingade fram kvitteringen och förlängningen.

– Hur han cyklar in det här målet, det blir en klassiker. Det är kanske turneringens snyggaste mål. Det är brutalt vackert, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

När förlängningen var igång satte Harry Kane direkt ledningsmålet 2–1 med pannan.

Slovakien fortsatte kämpa och det kom farliga lägen men det blir England som spelar kvartsfinal mot Schweiz.

Gareth Southgate och hans trupp har varit kritiserade för att inte ha gjort ett större avtryck hittills i turneringen. Arsenalmittfältaren Declan Rice såg åttondelsfinalen som en vändpunkt.

– Vi kan fortfarande förbättra oss, men tecken på ett bra lag är när man inte spelar på sin bästa nivå men man har samhörighet och hjärta, vi kommer aldrig ge upp, säger Declan Rice till SVT Sport.