Declan Rice.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Englands Declan Rice om titeltorkan: ”Tid för oss att vinna”. Foto: TT

Englands Declan Rice inför EM-finalen: ”Tid för oss att visa att vi kan vinna”

Publicerad

England har inte vunnit en titel sedan 1966.

Nu ska man bevisa att man åter är en vinnare.

– Det är tid för oss att visa att vi kan vinna, säger Declan Rice.

Se Declan Rice om Englands ttiteltorka i klippet.

VM-guldet 1966 är Englands senaste titel. På söndagen har man chansen att bryta den långa torkan när man ställs mot Spanien i EM-final i Berlin.

Fotbolls-EM

Medan England har tråcklat sig fram, har Spanien gått som tåget. Man vann ”dödens grupp” efter segrar mot Kroatien, Italien och Albanien och har på vägen mot finalen slagit ut stornationer som Tyskland och Frankrike.

Dessutom har supertalangen Lamine Yamal fått sitt stora genombrott.

– Som fotbollsfan och spelare så måste man respektera honom och ibland bara säga ”16 år, wow”. Det krävs mycket mod att spela för Barcelona, ​​och att göra det han gör i den åldern. Det är verkligen riktigt speciellt, säger Englands Declan Rice.

– När vi vunnit semifinalen såg jag att han (Yamal) var 12 år när corona bröt ut. Det var rätt skrämmande att se och det visar ju verkligen hur bra han är.

Yamal, som fyllde 17 under lördagen, var 16 år när han slog till med ett drömmål mot Frankrike i onsdags. Då blev han också EM:s yngsta målskytt genom tiderna.

EM-finalen spelas söndag 21.00 och SVT direktrapporterar. På SVT Play hittar du höjdpunkter från mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet