• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Anfallaren Ollie Watkins svarar efter kung Charles uppmaning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anfallaren Ollie Watkins svarar efter kung Charles uppmaning. Foto: Bildbyrån.

Englands Ollie Watkins svarar kung Charles III uppmaning: ”Jag bryr mig inte om hur vi vinner”

Publicerad

Kung Charles III, 75, vädjade till de engelska spelarna att försöka vinna EM-finalen mot Spanien med så lite dramatik som möjligt.

Nu har en reaktion på uttalandet kommit.

– Jag bryr mig inte om hur vi vinner, säger Englands anfallare Ollie Watkins på en presskonferens.

Det blev dramatiskt när England slog ut Nederländerna i EM-semifinalen i onsdags. Ollie Watkins hoppade in och tryckte dit det avgörande 2–1-målet i den 90:e minuten.

Englands kung Charles III var, liksom de flesta från landet, glad efter segern. Men han valde att skicka en uppmaning till förbundskapten Gareth Southgate och laget.

Fotbolls-EM

– Jag skulle vilja uppmuntra er att säkra segern innan det behövs några sista minuten-drömmål eller straffläggningar. Jag är säker på att nationens kollektiva hjärtfrekvens och blodtryck skulle lättas enormt. Lycka till, England, sade kung Charles i ett uttalande.

Reaktionen på uttalandet

På en presskonferens inför finalen mot Spanien fick Englands Watkins en fråga om meddelandet att försöka vinna på ett sådant sätt.

– Hur mycket det än gör saker och ting mer spännande, så känner jag, personligen, att jag inte bryr mig om hur vi vinner eller gör mål, så länge vi får känna nätrassel, säger han.

EM-finalen spelas på söndag, 21:00.

Europamästerskapet

Spanien logo

Spanien

2 - 1

England logo

England

Olympiastadion, Berlin
Publik: 65600
Domare: Francois Letexier
Ollie Watkins

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Watkins sena semifinalavgörande mot Nederländerna i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet