Ollie Watkins

Se Ollie Watkins sena avgörande för England i EM-semifinalen. Foto: Bildbyrån

Watkins stor hjälte för England – sköt landet till EM-final i slutminuterna

Inbytte Ollie Watkins frälste England.

I slutsekunderna av full tid vred Aston Villa-anfallaren runt i straffområdet och placerade in segermålet fram till 2-1 mot Nederländerna.

England spelar därmed EM-final mot Spanien på söndag.

– Vi tog oss till finalen och det är en match kvar för att skriva historia, säger lagkapten Harry Kane.

Det var en händelserik matchinledning i EM-semifinalen mellan Nederländerna och England.

Redan i den sjunde minuten kom de orangekläddas 1-0. Detta när Xavi Simons drev med bollen centralt utanför straffområdet och hittade in bakom Jordan Pickford i Englands mål.

Fotbolls-EM

Med det målet blev 21-åriga Simons den yngsta målskytten någonsin i ett EM-slutspel för Nederländerna.

Tio minuter senare sökte bollen Harry Kane i Nederländernas straffområde. Han mötte den direkt och fick i väg ett avslut på volley som gick en bra bit utanför.

Kane klinisk

Men Nederländernas Denzel Dumfries tryckte till den engelska anfallarens fot med sin egen precis i samband med avslutet och VAR-rummet tillkallade domarens uppmärksamhet. Efter en koll på tv-skärmen valde Felix Zwayer att peka på straffpunkten.

Därifrån var Kane klinisk och kvitterade till 1-1. Ett resultat som stod sig in till halvtidsvilan.

Watkins inbytt hjälte

Första heta chansen i den andra halvleken hade England när Bukayo Saka dunkade upp bollen i nättaket från nära håll men målet underkändes för offside.

I samma sekund som matchklockan gick upp på 90, fick inbytte Ollie Watkins bollen i straffområdet.

Han vände runt sin försvarare och placerade in bollen vid den bortre stolpen fram till 2-1 för England.

Se det avgörande målet i spelaren här ovanför.

– Vi har pratat om att alla måste vara redo. Vi har en stor trupp men oavsett om du startar eller spelare fem minuter eller en minut ska du alltid vara redo och att man alltid kan vara den som kommer in och avgör för oss, säger lagkapten Harry Kane om Watkins inhopp efter segern.

– Vi tog oss till finalen och det är en match kvar för att skriva historia. Vi kommer att vara där och ser väldigt mycket fram emot det, fortsätter Kane.

EM-finalen mellan Spanien och England spelas klockan 21.00 på söndag.