Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lamine Yamals budskap rakt in i kameran Foto: TV4

Här skriker Lamine Yamal ”prata nu” rakt in i kameran efter slutsignal

Publicerad

16-årige Lamine Yamal firade segern i EM-semifinalen med att skrika ”prata nu, prata nu” rakt in i kameran. Det lär vara riktat mot Frankrikes Adrien Rabiot.

– Personen som jag pratar om kommer att veta att det är honom jag pratar om, säger Yamal på presskonferensen efter matchen.

16-årige Lamine Yamal blev EM-historiens yngste målskytt då han gjorde 1-1 i semifinalen mot Frankrike.

Spanien tog sig sedan till final efter att ha vunnit med 2-1 och efter matchen firade Yamal bland annat genom att skrika ”prata nu, prata nu” in i kameran.

Fotbolls-EM

Det tror de flesta att riktar sig till Adrien Rabiot i motståndarlaget. Den franska mittfältaren pratade nämligen om den spanska supertalangen inför semifinalen.

– Vi ska försöka få Lamine Yamal ur hans bekvämlighetszon. Om han vill spela finalen kommer han behöva göra mer än vad han gjort så här långt, sade Rabiot då.

Lamine Yamal svarade alltså med ett drömmål då han var med och sköt sitt lag till final. Efter matchen ville han få sista ordet, men på presskonferensen var han lite hemlig.

– Personen som jag pratar om kommer att veta att det är honom jag pratar om. Jag är bara jätteglad över nå finalen och över mitt lag, sade han då.

Se Lamine Yamal skrika in i kameran i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet