Fotbollsspelaren Erik Botheim.

Erik Botheim hjälte för Malmö – se matchbilder. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Erik Botheim tvåmålsskytt för Malmö mot Qarabag i Europa League

Erik Botheim låg bakom båda Malmös mål när skånelaget slog Qarabag med 2–1 och tog sina tre första poäng i Europa League.

Malmö fick en mardrömsstart i Europa League-premiären hemma mot Rangers. Mot Qarabag i Baku gick det bättre.

Det var hemmalaget som tog ledningen när Abdellah Zoubir nickade fram till Juninho som slog in 1–0, 15 minuter in i matchen.

Bara fyra minuter senare hade Malmö kvitterat. Busanello hittade Erik Botheim som fick in bollen i mål.

Direkt i andra halvlek var det ännu en gång Botheim som var framme när gästerna gick upp i ledning 2–1.

I minut 59 såg det ut som att Juninho hade slagit till igen och kvitterat till 2–2 men två minuter och en VAR-granskning senare var målet bortdömt för offside.

Qarabag fortsatte trycka på för en kvittering men lyckades inte få någon utdelning och Malmö får resa hem från Baku med tre poäng i bagaget.