MFF släppte in mål i första minuten – se alla höjdpunkter från matchen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö chanslöst hemma mot Rangers i Europa League-premiären

Det blev en tuff start för Malmö i Europa League-premiären mot Rangers. 0-2 och inte ett enda skott på mål när Rangers rann igenom gång efter annan.

– Vill be om ursäkt till supportrarna, säger Malmöbacken Gabriel Busanello till SVT Sport.

Försvarsspelet lämnade mycket att önska för Malmö FF i 0-2-förlusten mot Rangers på hemmaplan.

Domaren hann knappt blåsa igång tillställningen innan det small.

Malmös brasilianske ytterback Gabriel Busanello stod för en svag hemåtpass som Rangers-spelare nappade på. Följande avslut gick i stolpen men rakt i gapet på Nedim Bajrami som petade in bollen efter bara 55 sekunders spel.

– Först och främst vill jag be om ursäkt till supportrarna, säger Busanello till SVT Sport.

Skåningarna hade enorma problem med Rangers anfallare som gled igenom gång på gång för numerära överlägen och hade inte Johan Dahlin vaknat på rätt sida kunde det blivit fler mål för bortalaget.

I andra halvlek var det mer av den varan men tur för Malmö så hade Rangers anfallstrio inte sin bästa dag på jobbet.

Hemmalagets bästa målchans kom precis innan timmen spelad då Anders Christiansen på ett tillslag sköt över efter ett mönsteranfall.

Men med kvarten kvar utökade Rangers efter att Busanello, som hade det svårt matchen igenom, halkade så att Ross McCausland kunde distansskjuta in slutresultatet 2-0 via stolpen.

– Vi får en ganska jobbig start men sånt händer, det är väldigt långt kvar att spela. Det är fortfarande mer än 90 minuter kvar att spela men det tar för lång tid för oss att komma in i matchen, säger Dahlin.