Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Experten Hanna Marklund: Det betyder Häckens Champions League-succé

Uppdaterad
Publicerad

Efter en 1–0-vinst mot Real Madrid tog Häcken sig vidare till kvartsfinal i Champions League-spelet.

Genom att ta sig så här långt i spelet så har laget inte bara kammat hem flera miljoner kronor men även självförtroendet.

Det säger SVT Sports expert Hanna Marklund.

Avancemanget innebär en stor boost för Häcken som lag men även för svensk fotboll generellt, förklarar Marklund.

– För svensk fotboll så öppnar det upp möjlighet att ha fler lag i Champions League eller behålla alla tre platser. Det kommer även in mer pengar till svensk fotboll och framförallt till Häcken, säger hon.

Bygger självförtroende

Även om Marklund ser chanserna som avancemang förbi kvartsfinalstadiet som väldigt små anser hon att det är en väldigt stark prestation att slå ut lag som Real Madrid.

Marklund tror att detta kliv in i kvartsfinalen bygger upp spelarnas självförtroende när det kommer till möten mot storlagen.

– De unga spelarna får också möjligheten att spela och visa upp sig och den erfarenheten de får är bra. Det är ju potentiella landslagsspelare för Sverige. Det finns mycket att vinna på att få spela de här matcherna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.