Bev Priestman ber om ursäkt efter drönarspionaget. Foto: Scott Barbour

Förbundskapten Bev Priestmans ursäkt efter drönarspionaget: ”Helt förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Kanadas OS-guldvinnande och avstängda förbundskapten Bev Priestman ber om ursäkt i brev efter drönarspionaget av motståndaren Nya Zeeland.
”Jag är helt förkrossad för mina spelares skull. Jag vill be om ursäkt från djupet av mitt hjärta för hur den här situationen har påverkat alla”, skriver Priestman i brevet som publicerats av kanadensiska medier.

”Jag vet hur hårt de har jobbat efter ett väldigt svårt fjolår och att det är en grupp av människor som bryr sig mycket om sportsmannaanda och integritet”, skriver hon vidare.

Nya Zeelands damlandslag i fotboll noterade drönare över sin träningsplan under två av lagets träningar dagarna före OS-premiären mot Kanada i Saint-Étienne. Det har visat sig att minst en av drönarna var Kanadas. Förbundskapten Bev Priestman har stängts av i ett år av Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och assisterande tränare Jasmine Mander och videoanalytikern Joseph Lombardi har skickats hem från Frankrike.

OS i Paris 2024

Chans på kvartsfinal

Regerande olympiska mästaren Kanada, som slog Sverige i OS-finalen 2021, har trots drönarskandalen vunnit lagets två första OS-matcher. Trots ett poängavdrag på sex poäng, motsvarande två segrar, har laget chansen att ta sig vidare till kvartsfinal.

På onsdag spelar laget sin sista gruppspelsmatch i OS, mot Colombia i Nice.

BAKGRUND: Detta har hänt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet