Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Christian Moser / BILDBYRÅN

Första hela matchen på nästan ett år för Dif:s lagkapten

Publicerad

Han är lagkapten i Djurgården där han får skralt med starter och minuter på planen.

Men nu i Conference League spelade Magnus Eriksson en hel match för första gången för säsongen.

– Jag trivdes som fisken i vattnet där ute, säger han till SVT Sport efter 2-2 mot Lask Linz.

Hör Magnus Erikssons analys av 2-2-matchen mot Lask Linz i spelaren ovan.

Djurgården roterade en del i startelvan till mötet med Lask Linz, Dif:s öppningsmatch i Europahöstens ligaspel i Conference League. Magnus Eriksson, 34, blev kvar på det österrikiska matchgräset fram till slutsignalen och upplevde drabbningens två stora scenarion – när Djurgården hamnade i tvåmålsunderläge och när de kom ikapp.

– En bra poäng att med sig hem. I slutändan kändes det som om vi var det bättre laget och ville mer. Ibland får man acceptera hur det ser ut där ute, och ligger man under med 0-2 mot Lask på bortaplan så är det klart fullt godkänt att komma hem härifrån med två poäng, säger Magnus Eriksson till SVT Sport.

Får beröm av tränaren

För första gången sedan den fjärde november i fjol spelade mittfältaren 90 minuter för Djurgården. Lagkaptenen har i år fått nöja sig med korta inhopp och endast startat i två av allsvenskans 25 spelade omgångar.

Efter 2-2-mötet med Linz berömde tränare Thomas Lagerlöf honom.

– Han har inte spelat mycket för oss den här säsongen, men han var väldigt bra i dag och visade att han är en bra spelare, säger Lagerlöf på presskonferensen.

UEFA Conference League

LASK logo

LASK

2 - 2

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Raiffeisen Arena, Linz
Publik: 8500
Domare: Bulat Sariyev

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.