Gräset på Friends hade drabbats av värmestress inför AIK-IFK Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gräset på Friends hade drabbats av värmestress inför AIK-IFK Göteborg. Foto: BILDBYRÅN

Gräsligt gräs mellan AIK och Göteborg efter Beyoncés konsert: ”Piggar upp”

Uppdaterad
Publicerad

Konstgräset på Friends byttes ut efter Beyoncés två konserter. Men mattan hade drabbats av ”värmestress”, såg bedrövlig ut och ställde till problem under mötet mellan AIK och IFK Göteborg.

– Mycket har vi pratat om den här gräsmattan men aldrig om att den är stressad. Det piggar upp, säger Therese Strömberg i måndagens Fotbollsstudion.

”Tyvärr har just denna leverans av matta drabbats av något som kallas värmestress under själva transporten till arenan. Detta betyder att den nyskördade mattan transporterats under lite för hög temperatur och resultatet är att mattan visuellt inte upplevs som en ny matta.”, skrev Friends Arena på sin Facebook inför matchen.

Värmestressen skulle däremot inte påverka spelet, enligt fastighetsägaren. Men när matchen väl var igång var det tydligt att skarvarna mellan gräsremsorna ställde till det både för boll och spelare. 

– Det är som det är det är och lite sådär om jag skulle stå och klaga varje gång. Man kommer från Malmös matta till den här, då är det skillnad, säger AIK-försvararen Alexander Milošević i Discoverys sändning.

Se Fotbollsstudion med allt om allsvenskan i SVT Play.

Olyckliga tabben av IFK Göteborgs målvakt:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.