Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö om CL-krocken i Malmö: ”Såklart tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 27 oktober gästar spanska storlaget Barcelona Malmö för CL-matchen mot Rosengård. Enda problemet: samma kväll spelar Malmö FF Europa League och Malmö Redhawks SHL. 

– Det är såklart tråkigt när det krockar med annat i stan. Det hade varit roligt om det bara hade varit fokus på den här matchen, säger Fridolina Rolfö som spelar i Barcelona. 

Fridolina Rolfö har med sitt Barcelona upplevt att spela för över 90 000 åskådare på Camp Nou. När laget reser till Malmö för bortamötet med Rosengård i Champions League lär känslan bli en annan.

Matchen Rosengård-Barcelona krockar nämligen både med herrlaget Malmö FF:s gruppspelsmatch mot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League och Malmös hemmamatch mot Färjestad i SHL.

Damlandslaget i fotboll

– Det är ju som det är med Champions League, datum är satta och jag vet att det inte är så flexibelt. Det är nog inte så mycket man kan göra i det här läget. Men det är tråkigt, för i slutändan blir ju det här inte positivt för någon, säger landslagsstjärnan Fridolina Rolfö.

Ingen ändring trots möte med Uefa

Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard berättade under onsdagen att hon suttit i möte med bland annat Uefa för att försöka ändra speldatumet, utan att lyckas. Rosengård kan iallafall glädjas åt att de kommer få spela bortamatchen mot Barcelona på anrika Camp Nou.

Men först och främst väntar träningslandskampen mot Spanien på fredag för Fridolina Rolfö och resten av landslaget. Och trots att flera spanska spelare saknas i protest mot lagets förbundskapten, tror Rolfö på en fartfylld upplevelse.

– Det känns kul. Det är ett motstånd som sticker ut med sin tekniska och taktiska förmåga. De efterliknar kanske Japan en del, som vi har mött lite oftare. Så det blir en rolig utmaning. Mycket en-mot-en och vi kommer behöva vara snabba på fötterna.

Du som spelar i Spanien, har du kunnat ge tips till Peter Gerhardsson och dom andra i ledarstaben inför matchen?

– Nej egentligen inte, jag har inte behövt extraknäcka, säger Rolfö med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet