Olivia Schough i Rosengård. Foto: BILDBYRÅN

Schough om Champions League-krocken: ”Som vanligt blir det sämre för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Premiär i Champions Leagues gruppspel och spanska storlaget Barcelona på besök. Den 27 oktober blir ett historiskt datum för Rosengård.

Synd bara att ett annat fotbollslag spelar i Malmö samma kväll.

– Jaha. Det var ju trevliga nyheter. Som vanligt så krockar det, och så blir det sämre för oss, säger Rosengårds Olivia Schough.

Samtidigt som Rosengård möter Barcelona i Champions League tar Malmö FF:s herrar emot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League.

Båda matcherna har avspark klockan 18.45, i var sin del av Malmö.

Det kunde Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) ha skött bättre, tycker de svenska landslagsspelarna på plats i Córdoba för fredagens landskamp borta mot Spanien.

– Det är katastrof, säger Evertons Nathalie Björn.

”Vi som förlorar på det”

Den tidigare Rosengårdsspelaren hoppas att publiken ändå ska strömma till Malmö IP den 27 oktober. Men det är svårt att konkurrera med Malmö FF, medger Björn. Trots att en av damfotbollens giganter kommer på besök. Och trots att matchen blir Rosengårds första på hemmaplan i ett Champions League-gruppspel.

– Jag tror att det är vi damer som förlorar mest på det. Om det blir en tävling om vilka som ska få mest publik så går ju folk mer på herrarna. Då behöver vi ju den hjälpen att visa att vi också har en match, och att den inte krockar med en annan match. Det blir vi som förlorar på det, säger Nathalie Björn.

Som om inte det vore nog spelar också Malmö Redhawks mot regerande mästarlaget Färjestad i SHL samma kväll.

Rosengårdsanfallaren Olivia Schough hade inte koll på matchkrocken. Hon möter nyheten med en tung suck.

– Jaha. Det var ju trevliga nyheter. Som vanligt så krockar det, och så blir det sämre för oss. Men det går väl inte att ändra, antar jag, säger Schough.

Daniel Nannskog pudlar om Degerfors: ”Nu säger jag bara wow!” (Fotbollsstudion 3 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pudlar Nannskog om Degerfors: ”Man sitter och myser”. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.