Fridolina Rolfö gjorde två mål mot Roma. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö tvåmålsskytt – Barcelona klart för Champions League-semifinal

Fridolina Rolfö är i en galen målform – och sköt Barcelona till semifinal i Champions League.

Barcelona vann returmötet med Roma med 5-1 efter två mål i första halvleken av den svenska landslagsstjärnan.

– Fantastisk känsla att nå semifinalen, säger 29-åringen till SVT Sport.

Barcelona hade 1-0 att gå på inför returmötet på hemmaplan i Champions League-kvartsfinalen.

Då slog Fridolina Rolfö till direkt och sköt vackert in 1-0 med fel fot.

Maria Leon uttökade till 2-0 och innan den första halvleken var över satte Rolfö 3-0 – sitt alltså andra mål i matchen.

– Fantastisk känsla att nå semifinalen. Vi älskar att spela på Camp Nou och det gav oss massa energi hela matchen. Vi siktar på att nå hela vägen men vi vet också hur många bra lag det finns där ute, säger Rolfö till SVT Sport.

I andra halvleken fortsatte målet att rassla in och efter knappt en timmes spel fick Roma in en reducering till 5-1. Det blev också slutresultatet vilket betyder att Barcelona är klart för semifinal efter totalt 6-1.

Fridolina Rolfö jagar en efterlängtad Champions League-titel. Både 2020 och 2022 har det blivit finalförluster.

29-åringen avgjorde nyligen El Clasico när hon gjorde matchens enda mål på straff mot Real Madrid. Hon har gjort sex mål på de fem senaste matcherna i spanska ligan och Champions League.